The Wood Workshop

mayavanderlande-thewoodworkshopHet ontwerp van een houtwerkplaats in het centrum van Rotterdam, in de kalmte van het bouwblok. Het ontwerp is een transitie van publiek naar privé. Aan de straatzijde is een woonhuis ontworpen, passend in de historische straat maar met eigen karakter. Op het straatniveau is een kantine voor het publiek en een doorgang naar de binnenzijde van het bouwblok. Een commerciële werkplaats uitkijkend over een plein biedt beschutting voor de sociale werkplaats uitkijkend over een tuin met pergola. Door de positionering van de openingen hebben is er visueel contact van de houtbewerkers onderling, maar ook met de bezoeker. In het hart van het bouwblok staat een oude boom, welke samen met de pergola de werkplaatsen verbindt.

> The Wood Workshop
Architectuur – Houtwerkplaats
Studie – TU Delft MSc 1 Interiors Buildings Cities – 2015-2016